Месец след откриването си, новата пекарна за закуски и хляб на димитровградската фирма „Диана“ в Стара Загора вече има доволни постоянни клиенти, казва управителката на обекта Дарина Михова. „Радваме се, че хората толкова бързо оцениха продукцията ни и идват редовно. Казват, че баничките ни със сирене са най-крехките. Имаме си една много мила баба Ана, на 90 години, която казва, че хлябът с грис е „същият като на мама“, а това е голям комплимент“, добави тя.
За Коледа пекарната предлага по поръчка питка с паричка, козунак със стафиди и шоколад, празнично украсена торта. За Нова година ще се приемат поръчки за баница с късмети. Домашната точена баница и семейната месеница са част от асортимента на пекарната. Два вида кекс – с ябълки и с ванилия, има по всяко време, а в момента за тях са пуснати и ваучери в „Грабо“. Освен хляба с грис, на добър прием от клиентите се радва и пълнозърнестият с овесени ядки. От рано сутрин се приготвят и предлагат 16 вида
закуски, приготвени лично от Дарина Михова, която притежава майсторско свидетелство за хлебар и ситничар. Има сладки и солени – кифли с мармалад, шоколад, локум и крем, сусамови гевречета, рогчета с халва, локум и шоколад, банички със сирене, солени рогчета, закуски с колбас и кайма, предстои да се въведат и нови продукти. Разбира се, не е необходимо да чакате Коледа, за да си поръчате погача, може да направите това за всеки повод и без повод, предлагат се също солен и сладък вариант. По всяко време може да опитате ябълков щрудел или гръцки сладкиш, крем брюле или крем карамел, на фирма „Диана“.
Пекарна „Диана“ се намира на ул.“Патриарх Евтимий“ 81, на автобусната спирка. Работното време е от понеделник до петък от 6 до 18 часа, в събота от 6 до 14 часа, а неделя е почивен ден. За контакти тел: 0889187171
Таня ИВАНОВА, NBP.bg