Нова пекарна за закуски и хляб откри в Стара Загора димитровградската фирма „Диана“. Тя се намира на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ 81, на спирката на бившата Втора аптека.
На място ще се приготвят и предлагат 16 вида закуски, приготвени лично от управителката на обекта Дарина Михова, която има майсторско свидетелство за хлебар и ситничар. Дъщеря е на Диана Господинова, която през 1995 година създава семейната фирма и в годините е доказала високото качество на продуктите си. „Отдавна исках и аз да тръгна по стъпките на майка ми и да се занимавам не с административни дела, а с производство, радвам се, че успях. Имам амбицията постепенно да разширяваме асортимента, да добавяме нови тестени произведения, по-малко познати на пазара“, казва тя.
Първите крачки в тази посока вече са направени заедно с познатите традиционни кифли с мармалад и локум, има и такива с пълнеж от крем. Единствено тук, освен солените рогчета, може да намерите и сладки – с халва, локум и шоколад. Предлагат се закуски с колбас, с кайма, сирене, баници, бюрек, скоро ще има и баница с праз, а в плановете на майсторката влиза още чепинската баница. На място се приготвят и пекат и два вида хляб – бял с грис, с плътен и интересен вкус, и пълнозърнест с овесени ядки. Приемат се поръчки за сладки и солени празнични погачи за различни поводи, а за Великден ще има традиционните козунаци.
Работи се с пресни продукти от български производители, условията за съхранение и производство отговарят на стандартите за качество и изискванията на НАССР системата, добавя Дарина Михова.
Пекарна „Диана“ се намира на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ 81 на автобусната спирка. Работното време е от понеделник до петък от 6 до 18 часа, в събота от 6 до 14 часа, а неделя е почивен ден.
NBP.bg