На 15 февруари във форума на СУ „Железник“ бе представена изложба на тестени изделия. Кулинарните шедьоври бяха измайсторени с много ентузиазъм и любов от 33-ма сръчни готвачи от клуб „Малки готвачи“. Клубът в старозагорското училище е създаден по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията чрез дейности, развиващи специфични знания и умения и компетентности „Твоят час“. Събитието беше подготвено от ръководителя на дейността госпожа Траяна Кайракова. Децата с удоволствие се учат да приготвят различни вкусотии с много старание. Освен щипка сол и шепа захар, те добавят и щедра доза любов. Малките готвачи споделят, че готвенето е лесно, по-трудно е почистването след това.
На изложбата гостите имаха възможността да опитат вкусотиите на сръчните готвачи – празнична пита, солени и сладки палачинки, бухтички, добруджанки, баница, бутер-розички и добруджанска кавърма.
NBP.bg