Патицата по пекински и оризовите спагети не са вече типичната кулинарна асоциация за Китай. Пекин постепенно се превръща в световната бирена столица с постепенно нарастващ брой на чуждестранни микробирарии. Най-голямото предизвикателство е, разбира се, опазването на собствената марка и автентичност в голямото бирено море, но правилото тук е следното: ако не си копиран, то значи не си достатъчно добър. Успехът води след себе си и конкуренцията, но резултатът е категоричен: Китай е биреният шампион на света с 59.3 милиарда литра алкохол през 2012 г., което е два пъти повече от консумираното в САЩ за същия период. Според маркетинговата компания Euromonitor, 84% принадлежат на бирата. Постоянството и темпото в иновациите са истинският ключ за справянето на разрастващия се пазар. Прибавянето на традиционни китайски съставки в комбинация с доказани във времето пивоварни техники от целия свят представлява изкушения за най-чувствителното небце. Чайове, плодови и билкови инфузии, кора от канела и мед са само част от съставките, добавяни при биропроизводството.
NBP.bg