
Ако откажете хляба в продължение на две седмици, в тялото ви ще настъпят сериозни промени, както положителни, така и отрицателни. Нека да разберем какво ще се случи с тялото ви, ако не ядете зърнени продукти в продължение на две седмици. Това разкрива известният руски лекар д-р Алексей Жито. Зърнените продукти включват пшеница, ечемик, овес, царевица, ориз, елда, грах и др. Тоест всичко, което ядем почти всеки ден за закуска, обяд и вечеря. Според лекаря зърнените продукти са важен източник на хранителни вещества. Те съдържат витамини от група В, калций, желязо, магнезий, цинк и много други вещества, от които имаме толкова голяма нужда.
„В проучване хора със затлъстяване и преддиабет не са консумирали хляб, зърнени храни и тестени изделия за 2 седмици. Това е довело до значително намаляване на нивата на кръвната захар, подобрена функция на панкреаса и намаляване на възпалението в тялото“, споделя д-р Жито.
Друго проучване при жени с метаболитен синдром установява, че изключването на зърнените култури води до подобрения в много здравни резултати, включително телесното тегло, нива на инсулина и триглицеридите.
Избягването на зърнени храни може да бъде ефективен начин за подобряване на здравето и предотвратяване на различни заболявания като затлъстяване и диабет. Възможни негативни последици от отхвърлянето на зърнени храни включват: намалени нива на витамини и минерали в организма; нарушение във функцията на червата; енергиен дефицит;
Източник: actualno.com