Вече 7 години старозагорският ресторант „Рамбла Бар&Грил“ е предпочитано заведение за срещи с приятели и бизнес партньори, семейни и фирмени тържества или просто за обяд с колеги. Управителят Станчо Станчев е работил преди години на прочутата Ла Рамбла в Барселона и затова е избрал това име за заведението. Искал да бъде уютно място за контакти и приятни мигове, допълнени с кулинарни изкушения, качествени питиета и дискретно обслужване. Смята, че е успял – в менюто е намерен чудесен баланс между българската и средиземноморската кухня, между класическите и екзотичните блюда, при това – на достъпни цени. Така заедно с овчарската и шопската салата в менюто ще намерите зелена салата с авокадос смокини и козе сирене, сусам и специален дресинг или зелена с хамон, пармезан и домати. Обедното меню се сменя всеки ден и в него има пет супи, включително и безмесни, няколко постни ястия и над десет – с различни видове месо. Цените са по джоба на всеки и всеки може в обедната почивка да хапне вкусна и питателна храна. Запазената марка на ресторанта са прекрасно овкусените и изпечени на барбекю меса, достойни за възхищението и на най-големите ценители. Заведението предлага 5-6 вида риби по средиземноморски рецепти и на барбекю, както и морски деликатеси – миди, калмари, скариди, приготвени по различен начин – като салати, предястия или основно ястие. Средиземноморската нотка на испанската кухня е един от акцентите в „Рамбла“ – тук ще намерите тапас, фахитас, буритос, забележителния крем „Каталана“, приготвени по оригиналната рецепта. Сериозно място в менюто имат рибата и морските дарове – миди, скариди и калмари. Те се приготвят по различен начин – като салати, предястие или основно ястие. Не са забравени и любителите на пиците и пастата, нито вегетарианците. Тук всичко се приготвя на място, домашният хляб и десертите – също. Приемат се и заявки за печене на месо по желание на клиента – агнешко или свинско. Освен кремовете и тортите, при сладките изкушения има и сезонен елемент – през есента има печена тиква и печени дюли. „Рамбла“ предлага и богата винена листа, в която могат да бъдат намерени оригинални испански и други вносни вина, така и от предпочитани родни изби.
При нас компромис с качеството няма – нито при подбора на продуктите, които са от български производители, нито при приготвянето на храната, нито при обслужването, казва Станчо Станчев. Ресторантът има две зали – основна със 70 места и по-малка – с 30. Интериорът е в топли, внушаващи уют и релакс цветове. Малката се използва повече за семейни или фирмени тържества или за компании, които желаят да бъдат сами или да гледат спортно събитие на плазмения телевизор. Още 70 места има в прекрасно озеленената градина, а нов дървен навес осигурява солидна сянка и прохлада в горещите летни дни. Тук също има голям телевизор, който работи при желание от страна на клиентите. В ранната есен все още доста клиенти предпочитат да седнат вечер на открито – на вечеря или чаша вино с подходящо мезе. Ресторант „Рамбла“ има специални предложения и преференциални цени за кръщенета, рождени дни, семейни и фирмени празници, както и за не много големи сватби. Специално за малките посетители е обособен кът с мини масички и столчета, за максимален комфорт. За контакти: „Рамбла Бар&Грил“ се намира на ул. „Цар Иван Шишман“ 64, на кръстовището с ул. „Ген. Столетов. Тел. за резервации: 042 966 566; 0899/85 60 80, е-mail: rambla_stz@abv.bg, фейсбук страница Rambla Stara Zagora работно време: от понеделник до събота от 11 до 23 часа, в неделя – по уговорка
NBP.bg, Таня ИВАНОВА
Честито ! Но все пак ,както са казали по-мъдрите от нас , да оставим н ...
смешни сте бе хора стига си измисляйте не стига че не наемате хора дор ...
Браво на Радост, Браво на ръководството на Шесто основно училище „Св. ...
В село Рупките, общ. Чирпан от 5 месеца има режим на водата. Досега по ...
По какъв начин можен да си го закупим искам такъв. ...
© 2013-2015 NBP.bg. Реализация Медиа Системи ЕООД