Ресторантьорите сме в очакване на кадри от дуалното обучение и добър сезон, казва още Иван МИХАЛЕВ, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора
Иван Михалев
Със затоплянето на времето в заведенията за обществено хранене в Стара Загора се почувства оживление. Зимният период не беше особено добър, но е нещо традиционно, казва Иван Михалев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора. Очакваме посещаемостта да се увеличи, предвид обстоятелството, че хората през пролетта започват да прекарват повече време навън. Има индикации за добър летен сезон. Според Михалев, няма промяна в броя на заведенията в града. В Стара Загора не липсват затворени обекти, но така също и новооткрити. Прави впечатление, че всички колеги се развиват. Очакваме да приключи ремонта в центъра на града, както и Аязмото. Ще стане още по-красиво, а и за нашия бизнес ще е добре, коментира Михалев. Апропо, ние като организация работим много добре с общината, с ресорния зам.-кмет г-жа Красимира Чахова. Сега сме се свързали със софийска фирма, която прави реклама на града като туристическа дестинация, по европейски проекти да се рекламираме. Целта е привличане на млади хора, активни, на възраст между 25 и 40 години, те да си оставят парите в хотелите и в заведенията на Стара Загора. Имаме нужда от реклама, ще ни се отрази добре, казва бизнесменът.
Отличените ученици от ПГОХ „Райна Княгиня“
Най-големият проблем за бранша остава липсата на кадри. Той се дебатира широко, но все още няма значим ефект. Младежите като завършат училище продължават да се насочват към чужбина. Иван Михалев, който успешно се развива в реторантьорския бизнес повече от 25 години, споделя, че в личен план успява, но с много труд и… нерви. По линия на дуалното обучение в ПГОХ „Райна Княгиня“ е привлякъл две момчета, които тази година завършват училището. През лятото ги очаква на работа в обектите си и го отчита като успех от съвместната работа с ръководството на гимназията.
Трябват ни кадри и клиенти, обобщава Михалев. Има добри момчета и момичета в „Райна Княгиня“, доказват го на състезания. Ето, преди дни отново се представиха блестящо на регионално състезание, в конкуренция с 18 професионални гимназии от 8 области (първо място в „Най-добър млад готвач“ взе Милен Караиванов, „Най-добър млад хлебар-сладкар“ – второ място за Ивелина Танчева, „Най-добър млад сервитьор“ – второ място за Теодора Лешева и „Най-добър млад барман“ – трето място за Иван Иванов, б.а.). Участниците получиха награда от HRC Culinary Academy – курс на обучение в размер на 500 евро.
Ние като организация сме най-успешни и най-работещи в системата на Българската хотело-ресторантьорска асоциация, категоричен е Михалев.
НБП, Дима ТОНЕВА
Браво на Радост, Браво на ръководството на Шесто основно училище „Св. ...
В село Рупките, общ. Чирпан от 5 месеца има режим на водата. Досега по ...
По какъв начин можен да си го закупим искам такъв. ...
65 вида спорт са доста. Един нетрадиционен вид спорт е доста популярен ...
Ами нямам думи... Г-н Добрев не му се ще да си припомня времената, ког ...
© 2013-2015 NBP.bg. Реализация Медиа Системи ЕООД