Той изведе за първото занимание 18 футболисти, а с тима не тренираха бразилецът Елиаш, който ще се присъедини към отбора в четвъртък и защитникът от Саудитска Арабия Сюлеймани. Той ще пристигне в Стара Загора на 15 януари и тогава ще започне подготовка.
Благомир Митрев на пресконференция представи екипа, с който ще работи. Негови помощници са Данаил Желязков, Елиаш Да Силва , който ще продължи да играе, и Стоян Колев, който ще тренира вратарите. Надявам се да затвърдим успехите на Верея и отборът да продължи да се развива, коментира Митрев.
Първа тренировка с „Верея“ направиха Георги Вълчев, Антон Огнянов и Симеон Мечев. Вратарят на „Берое“ Богомил Цинцарски ще играе във „Верея“ като преотсъпен. Защитникът Пламен Тенев подписа договор за 1,5 година. От втория отбор на „Верея“ бяха привлечени Михаил Димитров и Емре Емин. Това са засега новите имена, търсим офанзивни футболисти и се надявам, че ще намерим подходящите хора. Поставената ни цел от ръководството е място в първата шестица и се надяваме да я постигнем, каза още Благомир Митрев.
„Верея“ ще тренира до 22 януари в Стара Загора. Първата си контрола тимът ще изиграе срещу „Етър“ на 18 януари на стадиона в Мъглиж.
От 22 януари до 3 февруари „Верея“ ще проведе подготвителен лагер в турския курорт Анталия, където ще изиграе четири контроли, а съперниците ще бъдат обявени на по късен етап.
На 10 февруари „Верея“ ще изиграе последната си контрола срещу „Ботев“ (Гълъбово).